Sajtóközlemény

Menedék a zivatar elől

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnökségének (a felekezet legfelsőbb irányító testületének) irányításával az egyház 75 szervezettel karöltve 17 országban segít a menekülteknek.  Patrick Kearon elder, az Európa Terület elnöke, felszólította a mormonokat, hogy szolgálják a menekülteket, és krisztusi szeretettel reagáljanak a szükségleteikre.  Az egyház világméretű általános konferenciáján elmondott beszédében Kearon elder kiemelte, hogy a világban a menekültek száma elérte a 60 milliót, vagyis minden 122. ember menekült, ennek pedig a fele gyermek.

Kearon eldert ezt mondta: „A Szabadító tudja, milyen érzés menekültnek lenni – Ő maga is az volt.  Fiatal gyermekként Jézus a családjával Egyiptomba menekült Heródes gyilkos fegyverei elől.  Szolgálatának különböző pontjain személye és élete is veszélybe került, míg végül alávetette magát a gonoszok tervének, akik a megölésére szövetkeztek.  Így talán még figyelemre méltóbb számunkra az, hogy újra és újra azt tanította nekünk, hogy szeressük egymást, szeressünk úgy, mint Ő, és szeressük a felebarátunkat úgy, mint saját magunkat.”

„Különösen Európa-szerte láttam rengeteg egyháztagot, akik megtapasztalták a lélek örömteli ébredését és gyarapodását, amint reagáltak a mély, belső vágyra, hogy segítő kezet nyújtsanak és szolgálják azokat körülöttük, akik ily szélsőséges szükséget szenvedtek.”  Így folytatta: „Ki kell állnunk az intolerancia ellen, és támogatnunk kell a kultúrákon és hagyományokon átívelő tiszteletet és megértést.”

Kearon elder a következőkkel zárta: „Menekültnek lenni meghatározó élmény azok életében, akik menekültek, azonban az, hogy menekültek, nem határozza meg őket magukat.  Mint ahogyan az előttük járó számtalan ezrek esetében is, ez csak egy időszak – remélhetőleg rövid időszak – lesz az életükben… Nem ez a pillanat határozza meg őket, a mi reakciónk azonban segít majd meghatározni bennünket.”

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.