Sajtóközlemény

Mobilkonyha segíti az olaszországi földrengés károsultjait

Földrengés sújtotta az olaszországi Ischia szigetét hétfőn (2017. augusztus 21-én), melynek következményeként emberek ezrei voltak kénytelenek elhagyni otthonaikat. Az olaszországi Vöröskereszt, a szervezet, amellyel Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza több területen is sikeresen együttműködik, egy mobilkonyhát szállított a katasztrófa sújtotta területre, mondta a Vöröskereszt-Róma elnöke, Dr. Debora Diodati. A konyhát 2016-ban adományozta az Egyház a Vöröskeresztnek, és menekültek életkörülményeinek javítására használták. Az azóta eltelt időben a mobilkonyhában már olyan diákoknak is főztek, akiket a közép-Olaszországot sújtó Amatrice földrengés kényszerített otthonaik elhagyására.

      

Ischia szigetén a konyhában naponta akár 900 adag étel elkészítésére van lehetőség, amely hatalmas segítség az otthon nélkül maradt károsultak számára.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza aggodalmát fejezi ki a földrengés károsultjai és szeretteik felé. Hálával adózunk a Vöröskeresztnek és más egyéb szervezet számtalan önkéntesének, akik idejüket és energiájukat áldozzák az érintettek megmentésére és támogatására.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.