Sajtóközlemény

Mormon Segítő Kezek szolgálnak a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon Brazíliában

A 18 évesnél idősebb mormonok és barátaik az Önkéntes Brazília szervezetén keresztül segédkeznek az idei világbajnokságon.

A brazil sportminisztérium kérésére Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza mintegy 1000 tagja ajánlotta fel az idejét önként, hogy segítsen az országnak a 2014-es labdarúgó-világbajnokság megrendezésében.

A 18 évesnél idősebb mormonok és barátaik az Önkéntes Brazília szervezetén keresztül segédkeznek az idei világbajnokságon, valamint egyéb eseményeken, mint például a Rio de Janeiróban megrendezésre kerülő 2016. évi nyári olimpiai játékokon. Feladataik közé tartozik a látogatók fogadása a repülőtéren, valamint egyéb munkák a turisztikai látnivalóknál és egyéb népszerű helyszíneken a világkupa idején, amely június 12-től július 13-ig tart.

Az egyház közel két évtizede ismert egész Brazíliában arról a számos Mormon Segítő Kezek (MSK) projektről, melyet az országban végzett – olyan közösségi szolgálati projektekről, melyek gyakran utolsónapiszent önkéntesek százait, sőt ezreit mozgósították.

Sarah Menezes, az Önkéntes Brazília egykori nemzetközi koordinátora, már korábban is dolgozott együtt az MSK önkéntesekkel a 2013-as konföderációs kupa idején, és lenyűgözte a szolgálatuk.  „A [Mormon] Segítő Kezek önkéntesei a legszervezettebbek és a legelkötelezettebbek – mondta. – Szükségünk van Önökre a világbajnokságon."

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.