Sajtóközlemény

Mormon Segítő Kezek szolgálnak a pjongcsangi téli olimpián

A Mormon Segítő Kezek, amely az egyház világszintű önkéntes közösségi szolgálati programja, rendelkezik egy központtal, ahol különféle szolgáltatásokat nyújtanak, hogy elősegítsék a pjongcsangi téli olimpia sikerét.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának több mint 20, a dél-koreai Kangnungban élő önkéntes tagjának segítségével működő Segítő Kezek Központja többek között tolmácsolási segítséget nyújt kilenc nyelven; felállított egy „téli sportok” témájú fotózkodó sarkot; családi kézműves programokat tart; ingyen WIFI-t kínál; valamint egy olyan helyet, ahol az emberek felmelegedhetnek, meleg ételeket vehetnek magukhoz, feltölthetik a mobiltelefonjukat, élőben nézhetik az olimpiai közvetítéseket és még a saját családfájukat is felfedezhetik.

 A központ együttműködik a helyi rendőrséggel, hogy megelőzzék a külföldiek ellen irányuló bűncselekményeket. Ko Kvangjong, a Kangnungi Önkéntes Központ igazgatónője segített létrehozni a rendőrség és a Segítő Kezek Központja közötti kapcsolatot. Háláját fejezte ki ezért az együttműködésért, és megjegyezte: „Az ebben a központban nyújtott önkéntes szolgálatok és tehetségek segíteni fognak Kangnung városának további fejlődésében”.

A Segítő Kezek Központja a 2018-as téli olimpiai játékok és paralimpiai játékok alatt 2018. március 25-ig mindennap nyitva áll. Mindenkit szeretettel várnak.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.