Vezetők életrajza

Neil L. Andersen elder


Neil Linden Andersen eldert 2009. április 4-én nevezték ki Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza apostolává.


Andersen elder a Hetvenek Elnökségének rangidős tagjaként szolgált a Tizenkettek Kvórumába való elhívása előtt. 1993 áprilisában, 41 évesen nevezték ki a Hetvenek Első Kvóruma tagjának. Korábban Dél-Brazíliában vezette az egyház munkáját, majd a területi elnökség tagjaként Nyugat-Európában felügyelte azt. Segédkezett az egyház munkájának felügyeletében Mexikóban és Közép-Amerikában is. Ezenkívül felügyelte egyházi audiovizuális produkciók, például A Testamentumok: egy nyáj és egy pásztor című film felvételét, és az Egyház Audiovizuális Részlegének ügyvezető igazgatójaként irányította a Konferenciaközpont közvetítési berendezéseinek kialakítását. Angol anyanyelvén kívül beszél franciául, portugálul és spanyolul.

Általános felhatalmazottként való elhívása előtt Andersen elder szolgált a Franciaországi Bordeaux Misszió elnökeként, továbbá a Floridai Tampa Cövek elnökeként.

Andersen elder a Utah állambeli Loganban született és az Idaho állambeli Pocatellóban nevelkedett.

A Brigham Young Egyetemen diplomázott, ahol Hinckley ösztöndíjasként tanult, később pedig a Harvard Egyetemen szerzett MBA-t. Tanulmányai befejezése után a floridai Tampában telepedett le, ahol a reklámszakmában dolgozott, valamint ingatlanfejlesztéssel és egészségüggyel foglalkozott.

Andersen eldernek és feleségének, Kathy Williams Andersennek négy gyermeke van.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.