Sajtóközlemény

Nelson elnök Európába látogat

 
Russell M. Nelson elnök a Tizenkét Apostol Kvórumából és Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza további általános felhatalmazottai misszionáriusokat és egyháztagokat látogattak meg októberben Európa-szerte, az egyház Európa Területén történt éves fejlődési áttekintés részeként. Nelson elnök ezen kívül gyűléseket tartott Angliában, Olaszországban, Spanyolországban és Németországban, hogy segítsen bátorítani és tanítani az egyháztagokat és a misszionáriusokat. Látogatása során Nelson elnök cövekkonferenciákon is részt vett Angliában, és megtekintette a Róma templom építkezését is. A cövek egy adott földrajzi területen belüli gyülekezeti egységek helyi csoportja. 
Nelson elnököt elkísérte Donald L. Hallstrom elder is a Hetvenek Elnökségéből, valamint Gérald Caussé elnöklő püspök. Hallstrom és Caussé volt Nelson elnök segítségére a szenteknek nyújtott szolgálata, illetve az Európa Terület Irodájánál folyó munka áttekintése során. Nelson elnököt Patrick Kearon, az Európa Terület elnöke, illetve az Európa Területi Elnökség más tagjai is elkísérték a különböző gyűlésekre.
„Nagy örömünkre szolgál Nelson elnök látogatása, melynek során áttekintette az egyház munkáját az Európa Területen – mondta Kearon elnök. – Hálásak vagyunk az egyháztagok és a misszionáriusok munkájáért és szolgálatáért,  mely hozzájárul az egyház európai sikeréhez.”
Nelson elnököt, aki nemzetközileg elismert sebész és kutatóorvos, 1984. április 7-én támogatták a Tizenkét Apostol Kvórumában. 2015. július 15-én választották el a Tizenkét Apostol Kvóruma elnökeként. Neve szerepel a Ki kicsoda a világban?, a Ki kicsoda Amerikában? és a Ki kicsoda a vallásban? című lexikonokban. A Tizenkét Apostol Kvóruma az egyik legmagasabb elnöklő testület az egyház igazgatásában. Az elsődleges feladatukon felül – hogy Krisztus nevének különleges tanúi legyenek világszerte –, az apostolok felügyelik az egész egyház fejlődését.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.