Sajtóközlemény

Nemzetközi konferencia keretében tesznek ismét hitet Krisztus követése mellett az európai mormonok

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának mintegy félmillió európai tagja várja az általános konferencia szeptember 23-i kezdetét. Ők a mormonokként is ismert utolsó napi szentek közel 16 milliós világméretű közösségének tagjai.

E nemzetközi egyház tagjai évente kétszer tartanak általános konferenciát az Amerikai Egyesült Államok Utah államában, Salt Lake Cityben. Ilyenkor minden tavasszal és ősszel hat-hat ülésre kerül sor, melyek során az egyház vezetői útmutatással szolgálnak a tagok számára. Ezeket az üléseket több mint 80 nyelven közvetítik világszerte. A félévi konferencia lehetőséget ad a híveknek, hogy olyan inspiráló üzeneteket hallgassanak meg, amelyek segítenek nekik Jézus Krisztus elkötelezettebb követőivé válni. „Amikor nézed a konferenciát, és tisztában vagy vele, hogy egyháztagok millió teszik ugyanezt, az az egység nagyszerű érzetét adja. Az összes üzenetnek egyetlen célja van: mindenkit Krisztushoz hozni. Mi lehetne ennél nagyszerűbb cél?” – fejti ki egy hollandiai mormon, Chris Kleijweg.

Felszólalnak többek között az Első Elnökség, vagyis az egyház legfőbb irányító testületének tagjai, valamint a nemzetközi egyházat vezető más sugalmazott férfiak és nők. Üzeneteik segítenek az egyháztagoknak abban, hogy magabiztosan nézzenek szembe napjaink kihívásaival, és hogy válaszokat találjanak az élet nehéz kérdéseire. Az egyének és a családok igen gyakran azzal az érzéssel távoznak a konferenciákról, hogy „gazdag áldásokban részesültek”, mondja John Connolly, az egyház egyik írországi tagja.

 

Az egyház tagjai és barátai a konferenciát legegyszerűbben a helyi gyülekezeti házakban vagy az LDS.org oldalon, élő közvetítés keretében tekinthetik meg. Az általános konferencia hat ülésének időbeosztása a következő:

 • Szeptember 23., szombat:
  • Általáns női ülés: 2:00–3:30 (magyar idő szerint vasárnap)
 • Szeptember 30., szombat:
  • Délelőtti ülés: 18:00–20:00 (magyar idő)
  • Délutáni ülés: 22:00–24:00 (magyar idő)
  • Papsági ülés: 2:00–3:30 (magyar idő szerint vasárnap)
 • Október 1., vasárnap:
  • Délelőtti ülés: 18:00–20:00 (magyar idő)
  • Délutáni ülés: 22:00–24:00 (magyar idő)

A közösségi médiában bárki megoszthatja a konferenciai üzenetekkel kapcsolatos gondolatait és érzéseit az #LDSconf használatával.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.