Sajtóközlemény

Örömhír a világnak

A Magyarországon szolgáló mormon misszionáriusok vasárnap délután Szombathelyen koncerteztek. Az országjáró turnéjukon ezúttal nem csak a gyülekezeti házban léptek fel, hanem a Fő téren található Adventi vásárban is. A nagyszínpadon délután három órakor kezdődött a fellépés egyfajta invitálás volt az esti nagy koncertre.

Magyarországon már évek óta hagyomány, hogy az épp itt szolgáló tehetséges misszionáriusok egy alkalmi kórust alakítanak, és egy a Megváltó születését hirdető koncertet adnak ajándékba a magyar egyháztagoknak. Idén sem volt ez másként, az elmúlt hetekben körbejárták az országot és számos gyülekezetben léptek fel az egyháztagok és a meghívott vendégek előtt. Azonban az utolsó koncertnapon, Szombathelyen nem csak a gyülekezeti házban adtak koncertet, hanem a város polgármesteri hivatalának engedélyével egy szabadtéri fellépésük is volt. A város vezetése köszönetet mondott, amiért ezt a koncertet ide is elhozták a misszionáriusok, és a Fő téren felállított színpadon, amelynek környezetében egy ember nagyságú betlehemet is építettek, a hagyományos karácsonyi dalok a hideg téli időben szívet-lelket melengető hangulatot varázsoltak.

A nézelődő, sétáló közönség aztán elkezdett gyülekezni a színpad előtt, és a gyülekezet tagjai valamint a misszionáriusok meghívókat adtak át nekik az esti, gyülekezeti házban tartandó koncertre is. Közben a színpadon a fellépők ismert magyar és angol karácsonyi dalokat énekeltek zongora és gitár kísérettel. A misszionáriusok igazán tehetségesek a zenei területen is, bár hűen szolgálatukhoz, a dalok által is az Úr evangéliumát hirdették, a Szabadító megszületését és szeretetét. Az esti koncertre kiosztott meghívóknak köszönhetően aztán a gyülekezeti házban, már sokkal melegebb környezetben köszönthették az egyháztagok az érdeklődő szombathelyieket. És nem csalódtak azok, akik a délutáni fellépésen is ott voltak, hisz ahogy ígérték a fellépők, a második koncerten nem ugyanazokat a dalokat hallgathatták meg, és itt már lehetőség volt arra is, hogy az orgona illetve zongora szólókat is előadják a misszionáriusok.

A koncertet követően lehetőség volt arra, hogy sütemény, és meleg gyümölcstea mellett beszélgessenek egymással az egyháztagok, vendégek és a misszionáriusok. Üdvözítőnk születésének ünnepe közeledtével hálásak lehetünk, hogy egy ilyen élménnyel gazdagodtunk, és lehetőség volt arra, hogy megosszuk bizonyságunkat egyházunkról, az örökkévaló evangéliumról és arról a szeretetről, amelyet Mennyei Atyánk tanúsított irántunk, amikor elküldte Fiát, hogy megváltson bennünket, és ezáltal lehetőséget kaptunk arra, hogy visszatérhessünk Hozzá.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.