Sajtóközlemény

Portugália első templomának első kapavágási ünnepsége

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza vezetői közösségi és városi tisztviselőkkel együtt vettek részt az egyház első portugáliai templomának első kapavágási ünnepségén. A nagyközönség a helyi gyülekezeti házakban kísérte figyelemmel az esemény élő közvetítését.

Patrick Kearon elder, az egyház Európa Területének elnöke elnökölt a Portugália Lisszabon templom talajfeltörési ünnepségén. Azt mondta, hogy a templom az oktatás, a kinyilatkoztatás és a szövetségek megkötésének helye. „Kiváltság, hogy ennek az örömteli pillanatnak a részesei lehetünk. A templom a hitünk, valamint a Mennyei Atyánk és Fia, Jézus Krisztus iránti hálánk tündöklő jelképe lesz. Imádkozunk mindazokért, akik bármilyen módon hozzájárulnak e szent hely felépüléséhez, és tudjuk, hogy hatalmas áldást hoz majd Portugália népének.”  

Joana Alcobia Paulo, helyi egyháztag szerint az egyház tagjai hisznek abban, hogy az erős családokat a Jézus Krisztusba és az Ő evangéliumába vetett hit igaz tantételei alapján lehet létrehozni.

A templom belsejét Portugál tájak ihlette műalkotások díszítik majd. Az elkészült templom körülbelül 2200 négyzetméter alapterületű lesz, és mintegy két hektárnyi telken fog állni.

A templom címe: Avenida Dom João II, 1990-364 Moscavide, Lisboa, Parque Expo. A Lisszabon templom felépítését Thomas S. Monson elnök jelentette be a 2010. évi októberi általános konferencián.

Portugáliában több mint 42 000 egyháztag él.

A Lisszabon templom építésének befejezése előtt sor kerül majd a nyílt napok pontos időpontjainak kihirdetésére, hogy még a felszentelése előtt a nagyközönség is megtekinthesse kívül-belül a szent épületet. A felszentelés időpontja később kerül bejelentésre.

Az egyház jelenleg 148 működő templommal rendelkezik világszerte. A Lisszabon templom elkészültekor az Európában található templomok száma 14-re emelkedik. Az utolsó napi szent templomok eltérnek azoktól a gyülekezeti házaktól vagy kápolnáktól, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomot az Úr házának tartják, ahol Krisztus tanításait erősítik meg a házasság, a keresztelés és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik. A templomokban az egyháztagok több ismeretet szereznek az élet céljáról, továbbá szövetségeket kötnek, hogy szolgálni fogják Jézus Krisztust és a felebarátaikat.

A templomokkal kapcsolatos további információért látogass el a www.mormontemples.org oldalra. Az oldalon általános információk találhatók a templomokról, az egyház történetéről és a templomok céljáról. Ezen az oldalon konkrét információk találhatók majd a Lisszabon templomról is, amint közzéteszik azokat.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.