Vezetők életrajza

Quentin L. Cook elder

Quentin L. Cook eldert 2007. október 6-án támogatták a Tizenkét Apostol Kvóruma tagjaként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. 1996-ban hívták el általános felhatalmazottnak. Szolgált a Hetvenek Második Kvórumában, Első Kvórumában, valamint Elnökségében.

Hetvenesként a Fülöp-szigetek területi elnökségben, a Csendes-óceáni-szigetek és az Észak-Amerika Délnyugati Terület elnökeként, valamint  a Misszionáriusi Osztály osztályvezető igazgatójaként is szolgált.

Általános felhatalmazotti elhívásakor a Sutter Health System vállalat elnökhelyettese volt. Ezt megelőzően egy kaliforniai egészségügyi szolgáltató elnökeként és vezérigazgatójaként, korábban pedig vállalati ügyvédként és ügyvezető üzlettársként dolgozott egy San Franciscó-i ügyvédi irodában.

Az egyházban szolgált püspökként, cövekelnökként és tanácsosként a San Francisco Kalifornia Cövekben, valamint területi képviselőként és területi felhatalmazott hetvenesként az Észak-Amerika Nyugati Területen. Fiatal férfiként a Brit Misszióban szolgált missziót.

A utah-i Loganben született. Politikatudományi alapdiplomáját a Utah-i Állami Egyetemen, jogi doktori diplomáját pedig a Stanford Egyetemen szerezte.

1962. november 30-án kötött házasságot Mary Gaddie-vel. Három gyermekük és tizenegy unokájuk született.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.