Vezetők életrajza

Ronald A. Rasband elder

Ronald A. Rasband eldert 2015. október 3-án támogatták a Tizenkét Apostol Kvórumának tagjaként. 2005 óta szolgált a Hetvenek Elnökségének tagjaként. A Tizenkettekhez való elhívása idején pedig a Hetvenek Elnökségének rangidős elnökeként szolgált. Rasband eldert 2000. április 1-jén hívták el a Hetvenek Kvórumának tagjává Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. Rasband elder korábban szolgált az Európa Terület Elnökségében tanácsosként, a Utah Salt Lake City-i Terület elnökeként, a Templomi Osztály igazgatójaként; valamint a Hetvenek Elnökségének tagjaként felügyelte az Észak-Amerika Nyugati, Északnyugati és három Utah területet.

Rasband elder a Utah Egyetemen végzett. 1995-ben a Utah Valley Egyetem a gazdaságtudományok díszdoktorává avatta. 1976-ban csatlakozott a Huntsman Container Company-hoz üzletkötőnek, majd 1987-ben kinevezték a Huntsman Chemical Corporation általános vezérigazgató-helyettesének.

Amikor 1996-ban távozott a Huntsman Chemical Corporationtől, hogy misszióelnökként szolgáljon New Yorkban, tagja volt a vállalat igazgatói tanácsának is.
Rasband elder számos egyházi elhívásban szolgált, többek között: teljes idejű misszionáriusként a Keleti Államok Misszióban (1970–1972), Templom téri idegenvezető misszionáriusként, püspökként, valamint tagja volt az egyház 150 éves évfordulóját szervező bizottságnak is. 1996 és 1999 között a New York, New York Északi Misszió elnökeként szolgált.

Rasband elder 1951-ben született a Utah állambeli Salt Lake Cityben. 1973-ban vette feleségül Melanie Twitchellt. 5 gyermekük és 24 unokájuk van.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.