Téma

Stíluskalauz

Az egyház hivatalos neve Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza. A teljes nevet Joseph Smith kinyilatkoztatás útján kapta Istentől 1838-ban.

  • Első említéskor előnyben részesítjük az egyház teljes nevét: „Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza”.
  • Amennyiben szükséges a név rövidítése, javasoljuk „az egyház” vagy a „Jézus Krisztus egyháza” kifejezések használatát. A „Jézus Krisztus visszaállított egyháza” kifejezés szintén megfelelő és a használata javasolt.
  • Bár a „mormon egyház” kifejezést régóta használják az egyház beceneveként, az nem egy jóváhagyott név, és az egyház ellenzi a használatát. Eképpen, kérjük kerülni az „UNSZ” rövidítés vagy a „mormon” becenév az egyház neve helyettesítéseként való használatát, mint például „mormon egyház”, „UNSZ egyház” vagy „utolsó napok szentjeinek egyháza”.
  • Az egyház tagjaira való utaláskor előnyben részesítjük „az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai” vagy az „utolsó napi szentek” kifejezéseket. Kérjük a „mormon” kifejezés használatának mellőzését.
  • A „mormon” szó használata helyénvaló olyan tulajdonnevekben, mint a Mormon könyve vagy amikor jelzőként szerepel történelmi kifejezésekben, például „Mormon Útvonal”.
  • A „mormonizmus” kifejezés helytelen és használata kerülendő. Amikor azon tan, kultúra és életmód összességére történik utalás, amely egyedülállóan Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházára vonatkozik, a „Jézus Krisztus visszaállított evangéliuma” kifejezés a helyénvaló és előnyben részesített.
  • Amennyiben olyan személyekre vagy szervezetekre történik utalás, amelyek gyakorolják a többnejűséget, szükséges kijelenteni, hogy Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nem áll kapcsolatban többnejűséget gyakorló csoportokkal.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.