Sajtóközlemény

Szegeden is épül az egyház

„Természetesen a kápolnáink nem készülnek azonos tervrajzok alapján. Azonban mindegyik a Szabadítónk küldetésére összpontosít. Ezek az Ő hódolatának szentelt épületek.” (L. Tom Perry elder, a Tizenkét Apostol Kvórumából, 1990)

„Természetesen a kápolnáink nem készülnek azonos tervrajzok alapján. Azonban mindegyik a Szabadítónk küldetésére összpontosít. Ezek az Ő hódolatának szentelt épületek.” (L. Tom Perry elder, a Tizenkét Apostol Kvórumából, 1990)

Kevesebb mint egy évvel az első kapavágás után szerkezetkész állapotba került Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza gyülekezeti háza Szegeden, a Gutenberg u. 23. szám alatt. Ebből az alkalomból bokrétaavató ünnepségre gyűltek össze január 17-én, pénteken az egyház európai, hazai és helyi képviselői, valamint az épületet tervező és kivitelező szakemberek.

A bokrétaavató vagy más néven tetőfedési ünnepség hagyománya az ősi Skandináviából ered, onnan terjedt tovább Angliába és később az Újvilágba, ahonnan pedig visszaérkezett Európába. A bokrétaavató során az építők és az építtetők közösen ünneplik a szerkezetkész állapot elérését, olykor egy fenyőt, koszorút vagy zászlót rögzítve az épület legmagasabb pontjára.

Nagy lépés a helyi egyháztagoknak

A tized törvényéből fakadó áldásként gyűlt össze az a mintegy 300 millió forint, amelyből megvalósulhat Csongrád megye első ilyen épülete. A helyi egyháztagok számára nagy lépést jelent a saját gyülekezeti ház, mintegy két évtizeddel azután, hogy az első szegedi megtértek csatlakoztak az egyházhoz. Akkor a gyűlések magánlakásokon zajlottak, azóta pedig bérelt helyiségekben gyűlik össze a mára körülbelül 70 aktív tagot számláló gyülekezet.

„Elérkezett az építkezés egy olyan pontra, amikor túl vagyunk a nehezén. Az egyház tulajdonképpen ezzel az ünnepséggel fejezi ki háláját a munkásoknak – nyilatkozta a helyi sajtónak Szűcs Zoltán, a szegedi gyülekezet elnöke. – Az, hogy Szegeden gyülekezeti ház épül, tükrözi az itteniek hithűségét és áldozatkészségét.”

Az utolsó napi szentek számára fontos és örömteli esemény egy ilyen épület megépülése, ám ennél is jelentősebb a folyamatos épülés, amely ezeken a helyeken zajlik: az erős és hithű egyének és családok, a biztos evangéliumi tudás, valamint a Krisztusba vetett bizonyság épülése.

Zörgessetek és megnyittatik

Az augusztusra elkészülő kétszintes szegedi gyülekezeti házban az istentiszteleteknek helyt adó kápolnán kívül lesznek még tantermek, irodák és egy keresztelőmedence. Átköltözik az épületbe a családkutatókat segítő családtörténeti központ, valamint a mindenki számára nyitott és ingyenes angolórák is.

Habár sokan úgy gondolják, hogy a gyülekezeti házakat csak az egyháztagok látogathatják, ez a vélekedés feltehetőleg a templomok és a kápolnák közötti különbség félreértéséből fakad. Míg a világszerte megtalálható templomok (jelenleg 141) csak a hithű egyháztagok által látogathatók, addig a gyülekezeti házak (több mint 17 000) és azok kápolnái minden érdeklődő előtt nyitottak.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.