Sajtóközlemény

Több mint kétmillió új, indexelt feljegyzéssel és képpel bővültek a FamilySearch gyűjteményei: Find A Grave, Németország, Magyarország, Hollandia, Portugália és Egyesült Államok

A FamilySearch a közelmúltban több mint kétmillió indexelt feljegyzéssel és képpel bővítette a Find A Grave, Németország, Magyarország, Hollandia, Portugália és Egyesült Államok gyűjteményeit. A kiemelendő frissítések közé tartozik az új Find A Grave Index1 483 770 indexelt feljegyzése; a U.S., Washington, Seattle, Passenger Lists, 1890-1957 gyűjtemény 346 492 indexelt feljegyzése; valamint a Germany, Mecklenburg-Schwerin Census 1867 gyűjtemény 113 930 indexelt feljegyzése. Az alábbi táblázat tartalmazza a frissítések teljes jegyzékét. Eme különböző gyűjtemények, ahogyan a több mint 3,5 milliárd egyéb bejegyzés is, ingyenesen kutathatók a FamilySearch.org honlapon.

A FamilySearch.org honlap kutatható történelmi feljegyzéseit a világszerte munkálkodó önkéntesek ezreinek segítsége teszi hozzáférhetővé. Ezek az önkéntesek írják át (indexelik) az információkat a kéziratos feljegyzések digitalizált másolatairól, hogy azok könnyen kutathatóvá váljanak az interneten keresztül. A FamilySearch.org internetes oldalon közzétett digitalizált képek nagy száma további önkénteseket igényel (különösen olyanokat, akik tudnak idegen nyelveken olvasni). A világszerte fellelhető történelmi-genealógiai feljegyzések ingyenes hozzáférését megvalósító önkéntes munkában való részvételről többet is megtudhat a FamilySearch.org címen.

A FamilySearch a világ legnagyobb genealógiai szervezete. A FamilySearch olyan nonprofit, önkéntesek támogatására támaszkodó szervezet, amelyet Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza támogat. Milliók használják havonta a FamilySearch feljegyzéseket, forrásanyagokat és szolgáltatásokat, hogy többet tudjanak meg a családtörténetükről. Elősegítendő ezt a nagyszerű célt, a FamilySearch és elődszervezetei már több mint 100 éve tevékenyek a családtörténeti feljegyzések világszerte zajló gyűjtésében, megőrzésében és megosztásában. A látogatók ingyen férhetnek hozzá a FamilySearch szolgáltatásokhoz és forrásokhoz aFamilySearch.org oldalon, valamint 132 ország több mint 4600 családtörténeti központjában, köztük a fő Családtörténeti Könyvtárban a utahi Salt Lake Cityben.

Gyűjtemény

Indexelt feljegyzések

Digitalizált képek

Megjegyzések

Find A Grave Index

1 483 770

0

Újonnan indexelt feljegyzésgyűjtemény.

Germany, Mecklenburg-Schwerin Census 1867 [Németország, népszámlálás]

113 930

0

Létező gyűjtemény kiegészítése indexelt feljegyzésekkel.

Hungary, Civil Registration, 1895-1980 [Magyarország, állami anyakönyvek]

42 986

18 903

Létező gyűjtemény kiegészítése indexelt feljegyzésekkel és képekkel.

Netherlands, Gelderland Province Civil Registration, 1811-1950 [Hollandia, állami anyakönyvek, indexelve]

133 728

0

Létező gyűjtemény kiegészítése indexelt feljegyzésekkel.

Portugal, Coimbra, Civil Registration, 1893-1980 [Portugália, állami anyakönyvek]

0

31 200

Új, böngészhető képgyűjtemény.

U.S., Washington, Seattle, Passenger Lists, 1890-1957 [Egyesült Államok, utaslisták]

346 492

0

Létező gyűjtemény kiegészítése indexelt feljegyzésekkel.

 

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.