Téma

Tized

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai a tizedfizetés bibliai alapelvét gyakorolva bevételeik 10 százalékát az egyháznak adományozzák.

A tizedfizetés az ószövetségi idők óta ismert gyakorlat. 1 Mózes 14:17-20 például feljegyzi, hogy Ábrahám tizedet fizetett Melkisédeknek. Ma a tizedből befolyt pénzt különböző célokra használják, többek között emberbaráti erőfeszítésekre, valamint gyülekezeti házak és templomok építésére. Ezen kívül a tizedfizetésből befolyt pénz fedezi az egyház működési költségeit, és hozzájárul a misszionáriusi, az oktatási és a genealógiai programokhoz.

Az utolsó napi szentek a helyi vezetőiknek adják oda a tizedüket, mint felajánlást. Ezek a helyi vezetők a pénzt az egyház központjába küldik a utahi Salt Lake Cityben, ahol egy bizottság dönt a pénzalapok konkrét felhhasználási módjáról. Ez a tanács az Első Elnökségből, a Tizenkét Apostol Kvórumából, valamint az Elnöklő Püspökségből áll.

Számos más vallású emberhez hasonlóan az utolsó napi szentek is hisznek abban, hogy a tizedfizetés kifejezésre juttatja az Isten iránti hálánkat, és mind lelki, mind fizikai áldásokat eredményez.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.