Sajtóközlemény

Uchtdorf elnök európai egyháztagokkal találkozott és meglátogatott három templomot

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnökségének tagja európai mormonokkal találkozott, és ellátogatott az új Franciaországi Párizs templomba, a felújítás alatt álló Németországi Frankfurt templomba, valamint a Hollandiai Hága templomba.

Dieter F. Uchtdorf elnök, második tanácsos az Első Elnökségben, valamint felesége, Harriet, áprilisban vettek részt a tíznapos úton.

Látogatása során az utolsó napi szentek arról érdeklődtek, hogy mikor kerül sor a helyi templomok megnyitására. Uchtdorf elnök válaszában arra kérte az egyháztagokat, hogy mire a templomok megnyílnak, legyenek felkészültek az oda való belépésre. Elmondta, hogy az egyháztagoknak már most készülniük kell arra, hogy belépjenek a szent épületbe, így amikor a templomuk megnyitja kapuit, részesülhetnek majd az Úr áldásaiból.

A Franciaországi Párizs templom 2017. április 22. óta fogadta a látogatókat, és a nyílt napok – a vasárnapok kivételével – május 13-ig tartottak. A templom felszentelésére május 21-én, vasárnap került sor, az előtte való estén pedig kulturális ünnepséget rendeztek. Uchtdorf elnök és felesége az egyház elnöklő püspöke, Gérald Caussé püspök, és felesége, Valérie társaságában járták be a templomot.

A Hollandiai Hága templomot 2002. szeptember 8-án szentelte fel Gordon B. Hinckley elnök. Ez volt az egyház 114. temploma a világon. Uchtdorf elnök és felesége találkozott a templomelnökkel, Marvin Van Dammal, és feleségével, Sandyvel.

Uchtdorf elnök ellátogatott a Németországi Frankfurt templomba is, amely jelenleg nagy felújítás alatt áll, és találkozott az építkezést irányító tisztségviselőkkel, köztük Hanno Luschin projektmenedzserrel. A templomot 1981-ben jelentették be, és hat évvel később készült el: 1987. augusztus 28. és 30. között, 11 ülés alkalmával szentelte fel Ezra Taft Benson, az egyház akkori elnöke. A frankfurti templom várhatóan 2018-ra készül el, ami után ismét felszentelik. Uchtdorf elnök Frankfurtban találkozott még Patrick Kearon elderrel, a Hetvenek tagjával, illetve feleségével, Jenniferrel is.

 

Az utolsó napi szentekkel való találkozása során Uchtdorf elnök arra buzdította őket, hogy tartsák be a parancsolatokat, szolgáljanak másokat és bízzanak az Úrban.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.