Sajtóközlemény

Utolsó napi szentek segítenek eltakarítani az Egyesült Államok déli részét sújtó tornádók utáni romokat

Észak-Karolinában két napja segítenek az utolsó napi szentek szomszédaik megrongálódott vagy összeomlott házainak helyrehozatalában. 2011. április 17-én, vasárnap, a helyi egyházi vezetők 29 gyülekezetben kérték az egyháztagokat Fayetteville-ben, North Raleigh-ben és Holly Springsben arra, hogy korábban fejezzék be a gyűléseiket, és segítsenek a takarításban. „Számos barátunknak és szomszédunknak szüksége van ránk -- mondta Joseph Catlett cövekelnök. -- Menjetek haza, vegyétek fel a munkaruhátokat, és menjünk segíteni!”

James Tollett, egy kamaszkorú mormon fiatal, aki segített a faágak és a kőtörmelékek elszállításában, azt mondta, ledöbbentette az elé táruló látvány. „Korábban csak a híradóban vagy az interneten láttam ilyesmit. Óriási volt a pusztítás. A fák gyakorlatilag kettévágták a házakat és az autókat” -- mondta.

Sárga színű, „Mormon Segítő Kezek” feliratú mellényt viselő egyháztagok százai dolgoztak azon, hogy ponyvát húzzanak a megrongálódott tetőkre, eltávolítsák a kidőlt fákat, és eltakarítsák a romokat a kertekből. Mások abban segítettek a helyieknek, hogy kimenekítsék az értékeiket a romhalmazok alól. Az egyik hölgy, akinek segítséget nyújtottak, elmondta, hogy „mélyen megérintette”, milyen sok önkéntes sietett a megmentésére.

„Jól esik segíteni, különösen ezeknek az embereknek, akiket ilyen nagy kár ért. A szemükből sugárzó hála megér minden erőfeszítést” -- mondta.

A pusztítás ellenére remény és bajtársiasság költözött az emberek szívébe, miközben a mormonok a szomszédaikkal karöltve segítettek a károsultaknak. „Mindig meglágyul a szívünk, amikor azt látjuk, hogy a szomszédok segítenek egymásnak -- mondta Catlett. -- Tulajdonképpen erről szól a hitünk és a vallásunk.”

A környéken szolgáló összes utolsó napi szent misszionárius biztonságban van, és ők is részt vesznek a segítségnyújtásban. A tornádók három egyháztag házát pusztították el, és egy gyülekezeti házban okoztak kisebb károkat. A következő néhány napban az egyházi vezetők a vallási, civil és kormányzati szervekkel szoros együttműködésben fogják felmérni a szükségleteket, és meghatározni, hogy az egyház milyen további forrásokat és segítségnyújtást biztosítson.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.