Új cikk

Veszprém és Szeged: nyílt napok az új gyülekezeti házakban

Két új gyülekezeti házzal is gyarapodott idén az egyház Magyarországon, méghozzá Veszprémben és Szegeden. A gyönyörű épületek természetesen nemcsak az egyháztagokat, de a helyszínül szolgáló városok polgárait is szolgálják. Ennek egyik elemeként nyílt napok keretében mutatták be a helyi közösségek számára az elkészült és használatba vett gyülekezeti házakat.
 
Isten munkájának két évtizede
 
Az új veszprémi gyülekezeti ház november 8-án mutatkozott be a nagyközönség előtt. Az épület és az egyház megismertetésére szervezett nyílt napra érkező látogatók betekintést nyerhettek az egyház helyi történetébe éppúgy, mint a különböző tantételeink és hitelveink gyakorlati megvalósításába.
 
A nyitóünnepség során Fehér Csaba gyülekezeti elnök felidézte a magánlakáson történt kezdetektől az új épületig vezető, több mint két évtizedes utat, majd pedig hazai és külföldi egyháztagok tették bizonyságukat Isten szeretetéről, Jézus áldozatáról, a család fontosságáról és a parancsolatok betartásából fakadó áldásokról.
 
Németh-Tóth Zsolt a cövekelnökség tanácsosaként és a veszprémi gyülekezet egykori első elnökeként is szólt a megjelentekhez. Kiemelte azt a különbséget, ami az akkori és a jelenlegi körülményeket jellemezte. Rámutatott, hogy az akkori körülmények között a testvérek elkötelezett szolgálata tette lehetővé a gyülekezet fejlődését. Németh-Tóth elnök kifejtette, hogy nagyszerű egyének és családok fejlődtek és növekedtek az egyházban, Isten munkája pedig azóta is halad előre.
 
A megnyitót követően az épület különböző helyiségeiben berendezett tematikus bemutatókkal ismerkedhettek a látogatók, akik válaszokat kaphattak a misszionáriusokkal, a papsággal, a családkutatással és egyéb, az egyházzal kapcsolatos kérdéseikre.
 
Gutenberg és a szentírás
 
Ahogy Gutenberg nyomdájával új korszak kezdődött a Biblia szélesebb körű terjesztésében, várhatóan úgy ad új lendületet a Gutenberg utcai gyülekezeti ház is az evangélium terjesztésének Szegeden és vonzáskörzetében.
 
A szegedi egyháztagok mindenesetre régóta vártak arra, hogy használatba vehessék az új épületet, majd pedig bemutathassák azt a helyi polgároknak is. Ez utóbbi eseményre november 21-én került sor egy nyílt nap során. A rendezvényt egy délelőtti és egy délutáni turnusban szervezték, hogy minél többen el tudjanak látogatni rá.
 
A nyílt napon végül mintegy 130 érdeklődő vett részt, köztük a Szegedi Tudományegyetem Amerikanisztika Tanszékének tanárai és hallgatói, a Csongrád Megyei Levéltár vezetői, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke, a Hetednapi Adventista Egyház szegedi gyülekezetének lelkésze és a szomszédos Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola intézményvezetője.
 
Bevezetőjében Németh-Tóth Zsolt, a Magyaroszág Budapest Cövek első tanácsosa arról beszélt, milyen utat járt be és hogyan fejlődött az egyház Magyarországon, Szűcs Zoltán gyülekezeti elnök pedig kiemelte a minden szegedi előtt nyitva álló családtörténeti központot és az ingyenes angolórákat. Lowell Smith misszióelnök az új épület kapcsán az új misszionáriusi lehetőségekről ejtett szót.
 
A szegedi gyülekezet többek között multimédiás bemutatóval is készült a látogatók fogadására, akiknek körében nagy sikere volt a helyi egyháztagok mindennapjait bemutató kisfilmeknek. A programot sok egyéb mellett egy zenei előadás, „családi est” és vasárnapi iskolai tanítás is gazdagította.

 

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.