Stíluskalauz - az egyház neve

Stíluskalauz - az egyház neve

Téma

Az egyház hivatalos neve Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza. Ez a teljes névkinyilatkoztatás által adatott, mely kinyilatkoztatást Joseph Smith Istentől kapott 1838-ban.

Bár a „mormon egyház” elnevezés régóta használatban van az egyház beceneveként, ez nem hatályos elnevezés, és az egyház nem biztat a használatára.

Ha az egyházról ír, kérjük, kövesse az alábbi irányelveket:

  • Első említéskor előnyben részesítjük az egyház teljes nevét: „Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza”.
  • Kérjük, kerülje a „mormon egyház”, az „UNSZ egyház” vagy „az utolsó napok szentjeinek egyháza” kifejezések használatát!
  • Ha rövidítenie kell, akkor használja „az egyház” vagy a „Jézus Krisztus egyháza” kifejezést!
  • Ha az egyház tagjaira utal, előnyben részesítjük az „utolsó napi szentek” kifejezést, de a „mormonok” is elfogadható.
  • A „mormon” szó használata helyénvaló olyan tulajdonnevekben, mint a Mormon könyve, a Mormon Tabernákulum Kórus, vagy a Mormon Útvonal, illetve ha jelzőként szerepel olyan kifejezésekben, mint például a „mormon pionírok”.
  • A „mormonizmus” kifejezés elfogadható, amennyiben Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházához kapcsolódó egyedi tanokra, kultúrára és életmódra utal.
  • A „mormonok”, a „mormon fundamentalisták” és a „mormon szakadárok” stb. kifejezések nem helyénvaló utalások többnejűséget gyakorló emberekre vagy csoportokra. Az Associated Press Stylebook (stíluskalauz) azt írja: „A mormon kifejezés nem alkalmazható helyénvalóan a [Joseph] Smith halálát követően leváló más egyházakra”.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.